Gi bilen en sommersjekk!

Sommeren er rett rundt hjørnet, og for mange betyr dette bilferie i Norge i år! Husk å sjekke bilen før du legger ut på langtur. Her er våre beste tips for en trygg og sikker bilferie i sommer:

SJEKKLISTE

  • Dekk (Lufttrykk og mønsterdybde)
    Sjekk lufttrykket i hjulene før du legger ut på tur! Dekkene skal ha høyere lufttrykk enn normal om bilen har tung last. Riktig lufttrykk finner du i instruksjonsboken i bilen om du er usikker. Husk at lufttrykket skal måles når dekkene er kalde. Sjekk gjerne at jekk og nødvendig verktøy er med i bilen på turen også. Kravet til mønsterdybde i sommerdekk er 1,6 millimeter.

 

  • Motorolje, kjølevæske, bremsevæske. Husk å sjekke oljenivået på bilen din ved å bruke peilepinnen i motorrommet. Noen biler har elektronisk måler og du kan sjekke direkte i instrumentpanelet.
    Kjøle- og bremsevæske sjekker du enkelt på beholderne i motorrommet. Kjølevæske holder temperaturen på motoren nede og bremsevæsken sørger for at bremsene fungerer som de skal.

 

  • Refleksvest og varseltrekant. Er man uheldig på veien, er det viktig at man får varslet andre trafikanter om at man hindrer veibanen. Ta på deg refleksvesten når du plasserer varseltrekanten. Det kan også være lurt å ha med seg en reservenøkkel. Oppbevar denne på et trygt sted.
Når tok du service sist?
Hvis det er lenge siden du har hatt bilen på service, kan det være en god idé å gjennomføre en før turen.
GOD TUR!!