Nå lanserer Suzuki den klasseledende plug-in-hybriden ACROSS 4X4

Endelig er den her – Suzukis første plug-in-hybrid med firehjulstrekk!

SUV-en er døpt ACROSS, og er – som navnet tilsier – en bil for deg som vil komme deg opp bakkene, cruise langs landeveien, gjøre småkjøring økonomisk og fremdeles ha en utslippsvennlig SUV.

Kort sagt en aktiv familie-SUV.

I Norge blir ACROSS Suzukis flaggskip, et flott tilskudd sammen med S-Cross,Vitara, Swift og Ignis – der alle selvsagt leveres med firehjulsdrift inkludert i prisen. Den nye SUV-en er leveringsklar fra september 2020.

Best i klassen på rekkevidde

ACROSS er utstyrt med et sofistikert plug-in hybrid-system som gir økonomisk forbruk og lave CO2-utslipp. Det skorter heller ikke på kjørefølelse, for bilen har både kvikk respons og lynrask akselerasjon. Rosinen i pølsa er en elektrisk rekkevidde på hele 75 kilometer, noe som gjør den til én av SUV-ene med best rekkevidde i sin klasse.

 

Ved daglig kjøring til jobb, trening eller butikk kjører du helelektrisk. På langturer kombineres elektrisk og drivstoff. Du kan bare glemme rekkeviddeangsten.

Med en kombinasjon av en 2,5 liters bensinmotor og to elektriske motorer på henholdsvis 134kW og 40kW, får ACROSS en motoreffekt på hele 306HK.

Et annet punkt som er viktig for nordmenn er størrelsen på bagasjerommet. Den norske versjonen rommer 520 liter i bagasjerommet, uten at det går på bekostning av komfort og albuerom for sjåfør eller passasjerer.

Avansert 4×4

Den sporty og robuste SUV-en er utstyrt med Suzukis E-Four Electronic-system. Dette firehjulsdrift-systemet gir sjåføren god håndtering og kontroll på glatte underlag, og går ikke på bekostning av drivstoffbruket.

Plug-in hybrid-systemet er utstyrt med fire moduser: standarden EV-mode, auto EV/HV-mode, HV-mode og batteriladnings-mode. Sjåføren kan selv velge hvilken modus man ønsker å benytte, avhengig av kjøreforhold og batterinivå.

ACROSS er svært godt utstyrt, med blant annet 19” aluminumsfelger, elektrisk åpning av bakluke, som også kan styres via fotsensor, varme i ratt og for/bakseter, 8-veis justerbart førersete og høyt sikkerhetsnivå, for å nevne noe.

En komplett utstyrsoversikt finner du her.

Forhåndssalget er i gang – med levering i løpet av høsten.